Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 12:42 - Живеем в господарска република, в която цари страх, лицемерие
Автор: kirilov92 Категория: Политика   
Прочетен: 2138 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Думата „демокрация” се е изпразнила от съдържание 

Плевен /КРОСС/ 2013 г. България отива във фризера на Европейския съюз. Мониторинговият доклад през идната година ще реши оставаме ли в ЕС или не. Това каза Слави Бинев по време на представянето на новата структура на ГОРД в Плевен. Бинев представи координатора на обединението в града Сашо Радуловски, който призова българите да използваме това, което са ни завещали нашите майки и бащи, като го съчетаят с новите технологии които ни предлага настоящето, за да работим обединени за просперитета на страната ни. ГОРД в Плевен ще бъде пазителят на цветовете на България, което няма да позволи на българите да се превърнат в сиви мишки и накрая да изчезнат. Радуловски е роден през 1969 г. в Троян. Завършва средното си образование в Лозаро-винарския техникум, а висшето – в Габровския университет. Работил е в "Електроразпределително дружество" – Плевен. Вече 10 години се занимава с частен бизнес. Женен, с три деца.

Председателя на ГОРД Слави Бинев поясни, че ГОРД ще разчита на хора, които не се страхуват и искат нещата действително да се променят и да вървят към по добро, за да се запази и задържи цветът на нацията. При представянето на обединението пред медиите, а по късно и пред гражданите на Плевен Бинев изрази мнението си, че в момента българите са изправени пред избора дали да живеят демократично или не. А оставането на България под наблюдението на Европейската комисия до 2013 г. означава само едно – членството на страната ни в ЕС може да бъде вкарано във фризера.

 

Според Бинев живеем в господарска република, в която цари страх, лицемерие, а думата демокрация се е изпразнила от съдържание. Той каза, че образец на това политическо лицемерие е решението на премиера Борисов да проведе референдум за или против АЕЦ „Белене” в деня на парламентарните избори. Бинев обясни, че това е чисто политическо лицемерие, което цели да раздели хората на русофили и американофили, на такива които са за атомната енергетика и такива които са против или иначе казано за ГЕРБ или за БСП?!” каза Бинев и добави, че по този „майката партия” БСП и създадената от нея ГЕРБ отново си уреждат служебна победа.

 

Председателят на ГОРД заяви, че  референдуми трябва да се провеждат , защото това е израз на пряката демокрация. Но преди това проблемът, за който ще се провежда референдумът, трябва да се обясни подробно, да бъде разяснен на хората и то от експерти, а не от заинтересовани политици. Само така хората могат да направят самостоятелен избор, категоричен бе Бинев. Той подчерта, че изграждането на АЕЦ Белене от икономическа гледна точка е добре за България, тъй като инвестицията за изграждането на централата би имала бърза възвращаемост.

 

След пресконференцията ГОРД посетиха дом майка и дете в Плевен, където се сблъскаха в проблемите на институцията. „Българската държава е това което можеш да видиш в дом майка и дете в Плевен, в дома за инвалиди в Стара Загора. Тя не е в градинките в София или в центъра на който и да е град. Ако някой политик има безочието да застане пред който и да е от нас и да каже, че е направил нещо за България то той е загубил всичко” каза по—късно Поли Карастоянова, която добави, че преди да говорят красиви приказки политиците първо трябва да се изправят пред хората в тези домове.

 

Липсата на социална политика, на политика за националната сигурност, за спорта, образованието бяха част от темите, които бяха дискутирани с препълнената от граждани зала в хотел Балкан.

 

Всички се обединиха около тезата, че не може България да продължава да бъде единствената страна в Европа без Национална доктрина. „За да спрем това „заразно зло” , което внушава само бедност, нещастие, глупост и страх сред българите трябва да се обединим, всички търсещи реалната демокрация и разумната държава,  така както ни учи  Кубратовия завет” каза новия лидер на ГОРД Плевен Сашо Радуловски.

 

В заключение председателя на ГОРД Слави Бинев каза, че „ГОРД ще продължи да разкрива структури в страната, въпреки страха който управляващите внушават, защото смели и достойни българи винаги ще има противно на усилията на Борисов да спре единствената алтернатива на досегашните инженерни партии, които доведоха България до състояние на най-бедна и нещастна държава в ЕС”

моля за коментар :)


Тагове:   демокрация,   насилие,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Интересно ми е да знам,
04.08.2012 12:46
каква ще бъде геополитиката на тази партия?
България не може да се изолира,колкото и да ни се ще от Света.На къде!?
цитирай
2. raders - Всъщност, всички тези партийки се ...
04.08.2012 13:23
Всъщност, всички тези партийки се новоизлюпват непрекъснато, заради субсидиите от държавата. Не че имат някакви нови идеи, не че ще ги приложат на практика. Просто законът за партиите позволява да се облагодетелстват за сметка на данъкоплатеца и те го правят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirilov92
Категория: Политика
Прочетен: 18946
Постинги: 4
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930